OPREMA OTROŠKIH SOB

Projekt za opremo je vključeval opremo dveh otroških sob, spalnice staršev z garderobo in ureditev knjižnice. Tu sta bolje predstavljeni samo otroški sobi. V danem primeru je šlo za dokaj veliki otroški sobi. Vsaka otroška soba je imela tudi svojo kopalnico. Prva soba je namenjena za deklico, druga za dečka.

Prva soba za deklico je bila pravokotne oblike. Približno na sredini je sobo razdeljeval zidan obok. To grajeno oviro smo izrabili, da smo sobo funkcionalno razdeli na igralni-delovni del in spalni del.

Ziva_sobaIgralni delovni del je tako opremljen s pisalno mizo, omaro za delovne potrebščine in garderobno omaro. Za popestritev smo na steni dodali element sestavljen iz visečih kockastih segmentov, ki z različnimi barvnimi ozadji vnesejo neko igrivost in barvno popestritev. V sredini je predviden tudi družabni prostor za dekličine prijateljice.

Ziva_osvetlitevDruga polovica je sobe bolj umirjena, opremljena s posteljo in toaletnim kotičkom. Ločno odprtino smo zapolnili  s policami in s tem še nekoliko dodatno pregradili prostor. Police smo uporabili tudi za diskretno osvetlitev.

Tilen_posteljaSoba za fanta je v obliki L, zato razdelitev na spalni in dnevni del tu ni bila mogoča. Soba je tudi manjša, zato smo jo morali tudi bolj zapolniti z opremo. V tej sobi smo združili posteljo in garderobni del, ki je bolj umirjen. Na nasprotni strani pa je predvidena velika pisalna miza, ki se v nadaljevanju stene nadaljuje s kockastim regalom.

Tilen_sobaTudi sobo za fanta smo popestrili z igrivimi elementi kot so kockasti predalnik, barvnimi visečimi elementi in poličnikom v obliki črke L. Osnovni lesni dekor smo dopolnili z barvami v spektru od rumene do modre.

Projekt je vključeval izdelavo idejne zasnove in PZI načrte notranje opreme
Načrtovanje (IDZ,PZI): 2014
Izvedba 2015