PREUREDITVE OBSTOJEČIH OBJEKTOV

 

 

balkonske ograjeUREDITEV DVEH STANOVANJ V HIŠI

Na Gorenjskem postavljena tipična hiša ni več zadoščala bivalnim potrebam njenih uporabnikov. Notranjost hiše je bila že predhodno deloma preurejena, tako da se je v mansardi uredilo ločeno stanovanje. Vendarje pri tem ostal skupni vhod in stopnišče. Prav tako pa si je mlada družina, ki je koristila zgornje stanovanje želela več prostora in izhod na vrt. Na drugi strani pa je mama, ki je živela v pritličju, imela preveč prostora.(več informacij)

 

terasa v enodružinski hiši

PRIZIDEK LETNE TERASE

Investitor želi preurediti obstoječo hišo na način, da bi odstranil vse prizidane dele in dogradil manjši prizidek, znotraj katerega bi se uredila kurilnica in drvarnica v kleti ter jedilnica in pokrita terasa v nivoju pritličja, ki pa se jo z zunanjimi stopnicami poveže z vrtom. Pripravili smo več oblikovnih rešitev.(več informacij)

 


nadzidava hiše

NADZIDAVA HIŠE V PREKMURJU

Investitor ima na območju Goričkega v lasti pritlično hišo s kmečkim gospodarstvom z osrednjim dvoriščem. Danes v hiši prebiva poleg staršev še mlada družina z dvema otrokoma, ki se je odločila, da si svoj dom uredi v isti hiši, vendar je prostora premalo, zato so se odločili za nadzidavo hiše. Na nas so se obrnili z željo, da jim pripravimo predloge za novo stanovanje v mansardi. …(več informacij)

PREUREDITEV HIŠE ZA DVE DRUŽINI

Naročnik se je na nas obrnil z željo, da pripravimo predlog za preureditev 30 let stare tipske enodružinske hiše. Hišo bi preuredili tako, da bi omogočala ločeno stanovanje za dve družini, saj bodo v enem delu živeli starši, v drugem pa mlad par. Stranka želi hišo razdeliti na dva dela, vključno z inštalacijami, ločenimi garažami in vhodom. Želja mladega para, ki si bo uredil stanovanje v mansardi je tudi, da je omogočen izhod na prosto (terasa). …(več informacij)

 

NADZIDAVA IN NOVA FASADA ZA HIŠO

Investitor se je obrnil na nas zaradi prostorske stiske v svojem domu. V tipski mestni hiši iz osemdesetih sta urejeni dve gospodinjstvi, v vsaki etaži eno. V zgornjem gospodinjstvu živi družina z dvema otrokoma, ki sta potrebovala vsak svojo sobo. Hiša je potrebovala tudi novo fasado. Na južni strani hiše je bil v obeh etažah manjši balkon, ki so ga želeli razširiti v večjo teraso. V sklopu izvedbe fasade in zunanje ureditve pa je bila njihova želja tudi zamenjati obstoječi nadstrešek….(več informacij)

 

UREDITEV STOPNIŠČA IN VHODA

Investitor se je obrnil na nas z željo preurediti obstoječe notranje stopnišče z vhodom v hiši ter na vrtni strani dograditi zunanje stopnice v mansardo. V hiši sta urejeni dve stanovanji, eno v pritličju in eno v mansardi. Hiša ima tudi že stopnišče, ki funkcionira kot zaprt povezovalni prostor, vendar je to zaradi prostorske stiske zelo tesno in nerodno za uporabo. Na ureditev stopnišča je vezan tudi vhod. V sklop preureditev pa je bila zajeta tudi preureditev kopalnice v mansardi. (več informacij)

 

REKONSTRUKCIJA STAREJŠE HIŠE

Investitor ima na lokaciji na Gorenjskem v lasti zemljiško parcelo, kjer stoji enodružinska hiša in manjši pomožni objekt. Velikost in razporeditev prostorov v obstoječi hiši ne ustreza več investitorjevim potrebam. Namreč njegova želja je, da se hiša preuredi tako, da bo v njej urejeno manjše stanovanje za enega od staršev in večje stanovanje za mlado družino z dvema otrokoma. Vhod v hišo bi ostal skupen. prav tako bi v skupni uporabi ostala celotna klet. (več informacij)

 

UREDITEV STANOVANJA V MANSARDI

Naročniki so imeli v lasti enodružinsko hišo v Cerkljah na Gorenjskem. Ko so otroci odrasli, je postala hiša za starša prevelika, prostori v mansardi pa neprimerni, da bi omogočali smiselno ureditev ločenega stanovanja v mansardi. Poleg potrebe po preureditvi prostorov sta bila k objektu v kasnejši fazi dograjena pokrita terasa in nadstrešek na nasprotni strani. Prizidana dela sta bila zgrjena brez gradbenega dovoljenja, zato je bilo potrebno v sklopu projekta legalizirati tudi ta dva dela objekta.(več informacij)